
Küçükbaş Hayvancılık Kredisi 30 Bin Lira Hibe
A+A-
Çiftçilerin koyun ve keçi almak için maddi destekleme ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Devlet tarafından yerli üretimi, tarımı ve hayvancılığı destekleyerek, dışa bağımlılığı azaltma, kendi ürettiğimiz ürünler ile kendi kendimize yetebilmek adına hayvancılık sektörünü desteklemekte ve hem büyükbaş hayvancılık için hemde hayvan kredileri vermektedir.
Tarım ve Orman Bakanlığı Çiftçilere Destek Vermeye Devam Ediyor!
500 baş ve üzeri koyun, keçi hayvan sayısına sahip işletmelerde başlar. Sürü yöneticisi istihdamı desteği 5.000 ₺‘dir. Bu destekleme ödemesi 1 yıllık süre itibari ile yapılmaktadır. Çoban devlet destekleri alabilmek için sürü yöneticiliği konusunda sertifika alınmış olmalıdır. Küçükbaş hayvancılık devlet desteği olarak, 100 ile 200 baş arasında anaç baş hayvan sayısını artırırsa veya yeni ağıl yaparsa, üst limiti 120 bin lira olan bu projelerinde yarısı hibe olacak.
Büyükbaşta 10-50 baş anaç kapasiteli, koyun keçi hayvancılığında ise 100-200 baş anaç kapasiteli ahır ve ağılların tadilatı veya yeniden yapımında inşaat yatırımlarının yüzde 50’sini hibe olarak karşılanıyor.
Tabii veya suni tohumlama ile etçi veya kombine tohum kullanan ve ön soy kütüğüne kayıtlı; anaç hayvan başına 350 ₺, doğacak Buzağı için ise 150 ₺ olmak üzere toplam 500 ₺ destek veriyoruz. Ayrıca yetiştirici soy kütüğüne üye ise 70 ₺ ilave destekten faydalanacaktır. Yetiştiricilerin desteğe erişimini kolaylaştırmak için amacıyla başvuruda ölçek ve birlik üyelik şartı aranmayacaktır.
Tarımsal bir işletmesi olan veya arazisi olmadığı halde doğrudan doğruya besicilik dahil hayvancılıkla uğraşan ortaklara hayvanların cinsi ve sayısı göz önüne tutularak verilen kredilerdir. Küçük ve büyükbaş hayvancılık, arıcılık, kümes hayvancılığı v.b. kapsamaktadır.
Hayvan almak istiyorsanız, oturduğunuz yerde ki il veya ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne gidin. Hibe ve destek var mı yok mu öğrenin. Sonra hayvancılık kredisi için bu bankalara giderek başvurun.
Küçükbaş hayvancılığa 30 bin lira hibe;
Köye kesin dönüş yapan 24/30 yaş arasındaki küçükbaş koyun ve kuzu yetiştirecek genç çiftçilere 30 bin lira geri ödemesiz kredi verilecek. Bu kredi 15.000 genç çiftçimiz için sağlanacak. Eğer sizde küçükbaş hayvan besiciliği yapmak istiyorsanız, hayvan hibe teşviklerine başvurabilirsiniz. TİGEM tarafından projesi onay alan çiftçilere 30 bin lira değerinde küçükbaş hayvan koyun keçi hayvanları verilecek. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2020 yılında yine koyun ve keçi yetiştiren çiftçilerimize genç çiftçi 30.000 TL. geri ödemesiz hibesi verilecek.
Tarım Kredi Kooperatifi
Türkiye Tarım kredi kooperatifi tarafından hayvancılık ile uğraşan çiftçilere Hayvan kredisi Büyük ve küçükbaş hayvancılık, arıcılık,kümes hayvancılığı kapsamında tarım işletmesi olan ve ortaklara hayvanların cinsi ve sayısına göre hayvancılık işletme kredisi verilmektedir.
Şekerbank
Şeker Bankasından küçükbaş hayvancılık kredisi alma isteyenlerin en az 2 yıldır hayvancılık yapması ve hali hazırda 50 keçi 25 koyunu olması ve bu hayvanları Tarım İl/İlçe Müdürlüklerinde Koyun/Keçi Kayıt Sistemine kaydedilmiş (küpelendirilmiş) olması ve en az 3 ay süreyle sisteme kayıtlı olduklarına dair Tarım İl/İlçe Müdürlüklerinden yazı getirilmesi şartıyla 60 ay vadeli yılda bir kez geri ödemeli olarak verilir.
Koyun keçi gibi küçükbaş hayvan alımlarında ve hayvancılık bakımı için gerekli malzemelerin alımında kredi imkanı tanıyan Şeker Bankasında küçükbaş hayvancılık kredisi alarak 2020 yılında da hayvancılık sektöründe yeni yılı rahat geçirebilirsiniz.
QNB Finansbank
QNB Finansbank besicilik yapacak ve yapmakta olan çiftçiler için besicilik kredisi adı altında besicilik yapacak olan çiftçinin bütün ihtiyaçlarını karşılamak adına krediler vermektedir.Bu krediler ile üretim maliyetinin %85’ini karşılayabilir hayvancılık faaliyetlerinde rahat edebilirsiniz.
Denizbank
Denizbank hayvancılık kredisi veren bankalar arasındadır. Ziraat bankasının hayvancılık desteklerinde ödeme aracılık hizmeti vermesi ile hayvancılık kredisi denilince ilk akla gelecek banka olması nedeniyle çoğu üretici Denizbank hayvancılık kredilerinden habersizdir. Tarımsal faaliyetlerde ve küçük baş hayvancılık faaliyetlerinde kredi veren Denizbanktan alacağınız krediler ile hayvancılığınızı daha üst seviyeye getirebilir verilen bu krediler ile hem hayvan, hem de hayvan bakım ürünleri alabilirsiniz
Yapı Kredi
Yapı kredi bankası hayvancılık yapan çiftçilere Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için finansman desteği sağlayan bir diğer bankadır. Küçükbaş hayvancılık sektöründen geçimini sağlayan çiftçilere hem yeni hayvan alımlarında hem de hayvan bakım ürünlerinde alınan kredilerle destek veren Yapı kredi hayvancılık kredileri ile işletmenizi daha modern hale getirebilirsiniz.
Gerekli Belgeler
Küçükbaş hayvancılık kredi veren bankalardan kredi almak için gerekli belgeler ÇKS kaydının yapıldığına dair Çiftçilik Belgesi, Çiftçinin nüfus cüzdanı, ehliyet ve pasaport fotokopisi, Hayvan kayıt sistemi için kayıt belgesi ve İşletme tescil belgesi ve hayvan pasaportları gereklidir.
Ziraat Bankası
Bir devlet bankası olan Ziraat Bankası tarafından verilecek olan desteklemeler genel itibari ile Resmi Gazete’ de yayınlanmaktadır. Tüm devlet kurumları ile bu banka arasında imzalanan protokoller tebliğler neticesinde duyurulur. Ziraat Bankası tarımsal kredilerini Tarım Kredi Kooperatifleri ortaklığı ile vermektedir. Bu krediler için yapılacak başvurular 2020 yılının sonuna kadar kabul edilecektir. Küçükbaş hayvancılık için verilecek olan kredinin üst limiti 15 milyon TL’ dir. Yatırım ve işletme dönemlerinde ayrı ayrı olmak üzere faiz indirimi uygulanacaktır. Yatırım döneminde çiftçiler krediyi % 75 faizli olarak kullanacaktır. İşletme döneminde ise kredilere %75 faiz indirimi yapılacaktır.
Verilen bu karar dahilinde kredi alabilmek için; uygulanabilecek olan %100 faiz indirimden yararlanabilmek için tabloda da görüldüğü üzere istenen şartların yerine getirilmesi halinde alınacak her ilave 10 puan ile faizsiz kredi kullanabilecek olup;

Küçükbaş hayvan kredisi

Tarım Kredi Kooperatifleri

- 50 baş koyun
- 25 baş keçiye sahip olunmalıdır. Ya da mevcut işletmelerin kapasiteleri bu sayıya çıkarılmalıdır. Dişi hayvanların 6- 24 ay arasında, erkek hayvanların ise 3 aylık olması gerekmektedir. Kredi kullanılacak olanlar da yine bu tebliğde açıkça beyan edilmiştir. Yatırım dönemine ait olan krediler, hayvanlar için ağıl yapılması ve ya da mevcut ağılların tadilat ettirilmesi, yem ve silaj makinelerinin, çim biçme makinelerinin, güneş enerjisi sistemi, süt soğutma tanklarının ve süt sağma makinelerinin alınması amacı ile kullanılabilir. Hayvan alımları için kullanılacak olan krediler, erkek hayvanlar için işletme dönemini, dişi hayvanlar için ise yatırım dönemini kapsayacaktır.