Köye Ev Yapmak İçin İzlenmesi Gereken Resmi Prosedür Nedir
Köye Ev Yapmak İçin İzlenmesi Gereken Resmi Prosedür Nedir ? Tarımsal ekonomik faaliyetlerde kullanılmak üzere; tarımsal alanlarda kümes, ahır, ağıl, depo, soğuk hava deposu, yemlik ve yem hazırlama tesisleri, mandıra, balık üretim tesisleri, arı hane, su ve yem deposu, gübre ve silaj çukuru yapımları ve bu tesislerin açılarak etkinliğe geçilebilmesi amacıyla kesinlikle alakalı kurumlara müracaat yapılarak yapı ruhsatının alınması gereklidir. Köye ev yaptırmak için devlet desteği sağlanmaktadır. Ruhsat alındıktan sonra
bireysel gereksinim kredisi 'ne müracaat edebilirsiniz. Peki tarımsal alanda yapı izni nasıl alınır? bu sorunun yanıtı ise; tarım arazilerinin değişik amaçlarla kullanılmasını engellemek ve hangi mecburi durumlarda tarım arazilerinin kullanılabileceğine dair bütün usuller yönetmelikle belirlenmektedir.
[caption id="attachment_1604" align="alignnone" width="300"]

Bireysel gereksinim kredisi[/caption]
Köye Ev Yaptırmak İstiyorum
Köye Ev Yaptırmak İstiyorum. Çiftçilerin tarımsal üretime teşvik edilmesi amacıyla, seçenek alanlarda kümes, ahır, ağıl, depo, soğuk hava deposu, yemlik ve yem hazırlama tesisleri, mandıra, balık üretim tesisleri, arı hane, su ve yem deposu, gübre ve silaj çukuru ile plan ve projeleri İl müdürlüğü doğrultusunda incelenerek tarımsal nitelikli olduğuna karar verdiği başka tesislerle alakalı olarak Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü ya da belediyelere, belediye sınırları dışında kalan yerler için müracaatların İl özel idarelerine ve oradan da İl müdürlüğüne yollanır. Bütün tarımsal faaliyetlerin ruhsatı için İl müdürlüğü doğrultusunda bu talepler incelendikten sonra tesislerin ideal görülmesi durumunda projede verilebilecek olan miktarda alana izin verilir.
Köye Ev Yapmak
Köye Ev Yapmak. Alternatif alan bulunamaması durumunda ise plan ve projeleri İl müdürlüğünce incelenip, tarımsal nitelikli olduğuna karar verildikten sonra, bütün tarımsal faaliyetlerde üretilecek olan ürünlerin işlenmesi ve değerlendirilmesi ile alakalı tesisler için gereksinim duyulan tarım arazileri, işletme için İl müdürlüğü doğrultusunda tarım dışı kullanıma tahsis edilmektedir.
Köye Ev Yapmak İçin Devlet Desteği
Köye Ev Yapmak İçin Devlet Desteği. Bankalar, köyde ev gerçekleştirme için genellikle
bireysel gereksinim kredisi verirler. Eğer köyde tarım ya da hayvancılık işi ile meşgulseniz,
Ziraat Bankasına başvurmanız en iyi seçenektir.
Köye Ev Yaptırmak İçin Kredi Veren Bankalar
Köye Ev Yaptırmak İçin Kredi Veren Bankalar. Ayrıca
tarımsal alanlarda yapı izni alarak tarımsal hedefli yapılar yapılabilmektedir. Mutlak tarım arazilerinde toplam inşaat kısmı emsal sayısal değeri 0,20′ dir. Çiftçinin gerçekleştireceği arazide barınabileceği kadar yapı emsale dahildir ve yapılacak yapı için izin verdiği inşaat kısmı 75 m2′ yi geçmeyecek şekilde izin verilmektedir. Mutlak tarım arazilerinde bu şartlar mevcuttur. Marjinal tarım arazilerinde ise tarımsal alanlarda tarımsal hedefli yapılar için toplam inşaat kısmı E(Emsal): 0,30’dur. Çiftçinin barınabileceği yapı emsale dahildir ve inşaat kısmı 150 m2′ yi geçmeyecek şekilde izin verilmektedir.Bu şartları karşıladığınız takdirde
bireysel gereksinim kredisi alabilirsiniz.
Refinansman kredisi hesaplama
İnşaat kredisi