1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Esnafa 2020 Yılında İşyeri Açma Kredisi KOSGEB Destekli
Esnafa 2020 Yılında İşyeri Açma Kredisi KOSGEB Destekli

Esnafa 2020 Yılında İşyeri Açma Kredisi KOSGEB Destekli

A+A-

Kendi iş yerinizi açmak ister misiniz ? Peki işyeri açma kredisi nasıl alınır ? Bazı bankaların ve devlet kurumlarının iş kuracak olanlara kredi ve hibe desteği verdiği bilinmektedir. İş kurma kredisi şartları nelerdir ? Yeni iş yeri açacakların kredi çekmesi için 6 aydır vergi levha sahibi olması gerekmekte. Devletimiz tarafından da iş yeri açacak olanlara  destek verilmeye devam ediliyor. Devren satılık olan iş yeri satın alabilmek adına kredi alabilir veya bankaların verdiği sıfır faizli kredi kampanyalarına göz atabilirsiniz.

İşyeri Açma Kredisi Faizsiz

Faizsiz işyeri açma kredisiyle  beraber iş kurmayı düşünen gençlere  Devlet bankası, kooperatif, kalkınma ajansı, veya özel bankalar aracılığıyla  işyeri açma kredisi verilmektedir. Ayriyetten KOSGEB, devlet desteğiyle  girişimcilerimize 150.000 Türk Lirası'na   kadar iş kurma desteği verecektir. İster devletin vereceği işyeri açma desteğinden, isterseniz de özel bankaların kredi kampanyalarını değerlendirin.  Bu yazımızda sizlere yeni iş kurabilmeniz için en basit yöntemlerden bahsettik. Eğer ki küçük bir işyeri açacak olursanız,  vergiye tabi olmanız gerekmektedir.Basit usulde, vergi miktarı ve muhasebeci gideri oldukça düşük olacaktır. Fakat şirketlerin ödemeleri daha da yüksektir. Ancak şirketlerin küçük işyerleriyle kıyaslandığında avantajları daha fazladır.  Şirket kurmayı düşünüyorsanız  tercih edebileceğiniz  3 kategori vardır. Anonim şirketi, limited şirketi veya şahıs şirketi açabilirsiniz. Limited şirketi açmak istiyorsanız 10.000 Türk Lirası sermayeye ihtiyacınız varken  kurulum adına 3.000 Türk Lirası ödemeniz gerekebilir. Elbette ödeyeceğiniz miktar açacağınız şirketin türüne göre değişecektir. Şahıs  şirketi kısa sürede açılabilirken, 500 Türk Lirası ödeyen her insan  şahıs şirketine sahip olabilir.  Tüm bu giderleri karşılamak adına  işyeri açma kredisi size yardımcı olabilir. Devletin verdiği destekten faydalanmak istiyorsanız  KOSGEB  girişimci desteğine başvuru yapmalısınız. 1 gün 8 saat süren uygulamalı girişimcilik eğitimi ile birlikte  projeye başvuru yapmanız yeterli olacaktır.

Gerekli Evraklar ve Belgeler Nelerdir?

Bankalar şirketlerin, açacağınız işyerinin türü ve tüzel kredi notunu baz alarak faiz oranı ile kredinizin açılış miktarını belirler. Eğer senelerdir faaliyet gösteren sağlam bir  işyeriniz varsa veya ortaksanız  yeni işyeri açmanız veya bayi sahibi olmanız için çekeceğiniz kredi daha çabuk yanıt bulacaktır. İşyeri açacağınız vakit, imza beyanı, muhasebeci vekaleti, ikametgah ve fatura belgeleri, kira ya da  tapu belgesi gerekirse, işyeri kredisinde de,  buna yakın evrak ve şirkete dair belge talebinde bulunulacaktır. En başta söylediğimiz şekilde, eğer sağlam uzun yıllardır faaliyet gösteren bir işyerine sahipseniz, yalnızca kimlik belgesiyle işletme kredisi çekebilirsiniz.

Dükkan Açmak için Kredi Hesaplaması

Aynı sektörde iş yapmış olsanız dahi  iş kurma için gereken maliyet projenizin türüne göre şekillenecektir. Gıda, Giyim, Nalburiye, Hediyelik eşya, sektörlerinde açacağınız küçük işletmeler için bankaların işyeri açma kredisi desteğinden faydalanabilirsiniz.  Fakat siz köklü büyük bir şirket iseniz ve daha büyük kredi desteklerine ihtiyacınız varsa Kobi'lere verilmekte olan destek paketlerinden faydalanabilirsiniz.
50 BİN LİRA HESAPLAMA
BANKA İSMİ FAİZ ORANLARI MASRAFLAR TAKSİTLER
Yapı ve Kredi 1,28% 250 Türk Lirası 1.478 ₺
Ziraat Bankası 1,11 250 Türk Lirası 1.428 ₺
Vakıfbank 1,16% 250 Türk Lirası 1.428 ₺
Şekerbank 1,75% 250 Türk Lirası 1.646 ₺
Anadolu Bank 1,47% 250 Türk Lirası 1.565 ₺

Dikkat Etmeniz Gerekenler;

  • Dükkanınızın bina ve tadilat masrafı bulunmakta mıdır? Bu masrafların tümü çekilecek olan iş kurma kredisiyle karşılanabilir mi?
  • İşyerinin iç dizaynını halletmek adına  çekmeyi planladığınız işyeri kredisi giderlere yetecek mi ? Bunun değerlendirmesini yaptınız mı ?
  • Toptancılarla yaptığınız görüşmeler neticesinde toptan yapacağınız alımlar için ilk peşinat ödemesini hesap ettiniz mi?
  • İşyerinizin ilk hafta ve aylarda kâr edemeyeceğini hesap ederek, gerek iş yeri giderlerini, gerekse çalışan maaşlarını da dahil etmeyi unutmayın. Dükkan açacak olanlara verilecek kredilere başvurmadan evvel önemli detayları atlamayınız.

Albaraka Türk Bankası

Albaraka Türk bankasının şubesi franchising destek paketiyle kendi işini kurmak isteyenlere fırsat tanıyor. Albaraka Türk bankasının  Gıda toptancılara özel kredileri, Kobilere destek, borçlandırma işlemi, diş hekimlerine destek, kırtasiye ve dış ticarete destek paketleri ile beraber, birçok alanda kredi vermektedir.

Vakıfbank

Sahibi olduğunuz İşyerinin bağlı olduğu mülkü satın almak istiyorsanız , mağaza, depo veya dükkan sahibi olma amacı güdüyorsanız, Vakıfbank şubesini ziyaret edebilirsiniz.  Bu kredi işyeri açacak olanlar adına değil, satışa çıkarılmış işyeri binalarını satın almak için verilen destektir. Bu kredi kampanyası ve çeşitli alanlarda kredi kampanyalarından faydalanabilmek için sabit, sürekli gelirinizin olması gerekmektedir. Ticaret paketi ve hayat sigortası da yapılmaktadır Bireysel iş yeri kredisine ulaşmak isterseniz tıklayınız. 

QNB Finansbank

QNB Finansbank'a başvurduğunuz aynı gün içerisinde çekebileceğiniz 50.000 Türk Lirası işyeri kredisine sahip olabilirsiniz. QNB Finansbank, KOBİNakit, Dinamik, 6 ay geri ödeme olmayan ve kadın girişimci paketleriyle esnafa destek sağlamaktadır. Tarım veya hayvancılık alanı için yatırım yapacaklara ise bireysel ve yatırım kredisi sunuyor. İlgili krediler yalnızca Türk Lirası cinsiyle ve işyeri açacaklar için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Yeni İşyeri Açma Devlet Desteği

Kosgeb yeni iş kuracak girişimciler için 50.000 Türk Lirası hibeyle 100.000 Türk Lirası sıfır faizli kredi verecektir. İş kurmak isteyen girişimcilerimizin devlet destekli kosgeb işyeri açma kredisi alabilmeleri için:
  1. Kosgeb kurs tarihleri takip edilmeli ve kurs verecek olan kuruma kaydolması gerekmektedir.
  2. Uygulamalı girişimcilik eğitimine katılmalıdır. 1 gün 8 saat sürecek olan bu kurs sonucunda kendisine sertifika verilecektir.
  3. Kosgeb iş kurma işlemi adına destek verilen sektörler içinden seçim yapılmalı, desteklenmeyen bir sektör seçtiğiniz takdirde kredi alamayacaksınız.
  4. Bir iş planı hazırlayıp KOSGEB’ e başvuru yapmalısınız.
  5. İşyeri açılışı sonrası Kosgeb veritabanı kaydı sağlanmalıdır.
  6. Kosgeb 50.00 Türk Lirası hibe kredi vermektedir, kredi yetmediği takdirdeyse 100.000 Türk Lİrası sıfır faizli kredi desteği sağlayacaktır.

Sermayesi Olmayanlar Ne Yapmalı?

Sermayesiz iş kurmak istiyorum diyorsanız,Kosgeb yeni girişimci desteği programıyla ve genel destek programıyla yeni işyeri açacak olan tüm herkese girişimci, esnaf, ev hanımı, emekli ayrımı yapmaksızın, işyeri açmak isteyen her vatandaşa iş kurma kredisi verecektir. Herhangi bir sermayeniz yok ise  bu destek paketi tam size göre. Fakat şu da unutulmamalıdır ki kosgeb yalnızca destekleme sağlamaktadır. İşyeriniz için harcanacak giderler, desteğin bitiminde ödeme sözü ile anlaşma sağlamanız takdirde para ödemeden işyeri açabilmeniz mümkün. Elbette tedarikçi ve dükkan sahibi ile mutabakata varamazsanız ekstradan kredi çekmek gerekir.

İşyeri Kurma Kredisi Veren Bankalar

Kosgeb, Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi dışında devlet bankaları ile özel bankalar aracılığıyla iş kuracak olanlara çeşitli kredi fırsatları sunmaktadır. İş kurma kredisi verecek bankaların listesi aşağıda yer almaktadır. İnceleyiniz.
  • Denizbank,
  • Qnb Finansbank
  • Akbank,
  • TEB,
  • Türkiye İş Bankası,
  • Ziraat Bankası,
  • Halkbank
  • Vakıfbank,
Katılım bankaları aracılığıyla faizsiz bir şekilde işletmeniz için destek alabilirsiniz. Öncelikle katılım bankalarına birtakım ödemeler gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Kâr payı denilen bir ödeme yapmanız şarttır. Genellikle dükkan satın alacak vatandaşlara verilmiş bu destekler sıfır faizli dükkan desteği isteyenler içindir. 2017 senesinde cezaevinden tahliye olmuş hükümlü ve engelli vatandaşlar için kendi işlerini kurabilmeleri adına iş kurma kredisi isminde yeni bir kampanya başladı. İŞKUR aracılığıyla verilecek bu desteklerin miktarı 36 bin Türk Lirası'dır. Hiçbir sermayeye sahip olmayan fakat işyeri açmayı düşünen kişiler Kosgeb'le birlikte İŞKUR'a da başvuru yapabilir. Cezaevinden çıkmış, denetimli serbestliği bitmiş işsiz vatandaşların İŞKUR'a kayıt yaptırmalarını ve hazırlardıkları projeleri  sunmalarını tavsiye etmekteyiz. Böylelikle başlangıç için bir sermayeye sahip olabilirler.

Türkiye Ekonomi Bankası İşyeri Destek Kredileri

Küçük işletmeler için büyük destek sloganı ile hizmetini sürdüren TEB, yalnızca işletmenin kurulduğu zaman diliminde değil ilerleyen zamanlarda da paraya gerek duyduğunda müşterisi olan her esnafa destek çıkmaktadır. İşyeriniz için gerekli her türlü ihtiyacınızda TEB sizin yanınızda olacaktır. Gerekli başvuruyu şubeler üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Taksitli Ticari Kredi; İşyerinin açılacağı vakit 36 ay vade şeklinde  alınabilir. 50.000 TL  teminatsız , 100.000 TL teminatlı şekilde verilecektir. Ödemeyi 1 sene erteleyebilirsiniz. TEB Kredi Garanti Fonu Teminatlı Kredi; Gerekli teminatı aldığınız takdirde 100.000 Türk Lirası'na kadar krediden faydalanabilirsiniz. 1 sene erteleme hakkı bulunmaktadır ve vade süresi 60 aydır. TEB KOSGEB Teminat Mektubu; Hibe veya firmalara verilmek adına teminat mektubu göndermektedir. 100.000 TL teminatlı 50.000 TL si ise teminat olmadan işletmenin bulunduğu pozisyon baz alınarak verilmekte. Teminatın süresi 1 senedir. TEB işyeri rotatifi; Geçici işletme harcamalarında geçerli olmaktadır. Dükkana mal alınacak olması veya esnafların ufak çaptaki giderlerinde kullanılabilir. Halkbank'ın, girişimci adaylarına ve işletmesini geliştirmek , bayi sahibi olmak isteyenlere verdiği iş yeri açma kredisini inceleyin ! İşyerine Taşıt Kredileri; 4 sene vadesi bulunmakla beraber esnafın taşıta veya ticari bir araç  ihtiyacı içerisinde olduğu durumlarda verilebilecek kredidir. Otomobil modeli ve fiyatı limit belirlemede etkendir.