1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Hasta Kabul Sekreteri Olmanın Şartları 2021
Hasta Kabul Sekreteri Olmanın Şartları 2021

Hasta Kabul Sekreteri Olmanın Şartları 2021

A+A-

Hasta Kabul Sekreterliği

Hasta kabul sekreterleri bir nevi eski program biçimi ile tıbbi sekreter vazifiyeti görürler. Hastaların kimlik bulgularıni edinerek muayene olmak istedikleri bölümlere sistem üzerinden giriş yaparlar. Fakat görevleri bununla sınırlı değildir. Son vakitlerde sosyal medyada bile hasta kabul sekreteri olmak ister misiniz biçiminde ilanlara rastlamışsınızdır. Üniversitelerin 2 senelik tıbbi belge arşivi ve sekreterlik, hasta kabul programlarından mezun olanların istihdam edildiği alanlarda bundan sonra mezuniyet koşulu aranmıyor. Üniversite onaylı sertifikalar ile de sektöre girmek olası oluyor. Özel ve devlet kurumlarından alınan sertifikalar da geçerli olmaktadır. Hem de uzaktan eğitim veren pek çok firma da sertifika verebilmektedir. [caption id="attachment_1333" align="alignnone" width="300"]hasta kabul sekreteri 2020 hasta kabul sekreteri 2021[/caption]

Hasta Kabul Sekreterliği Ne İş yapar

Özel ya da devlet rastgele bir hastaneye gittiğimizde randevumuz olsa dahi giriş yaptırmamız gerektiğini hepimiz biliyoruz. İşte bu girişleri yapanlar hasta kabul sekreteri olan kişilerdir. Artık her birimin değil her hekimin ayrı sekreteri bulunmaktadır. O hekime bağlı olan hastalar ile alakalı bütün işlemler bu personeller doğrultusunda yapılmaktadır. Görevleri; Bu mesleği barkod vermek olarak tanımlayanlar vardır. Fakat hasta kabul sekreteri, yalnızca hasta girişlerini gerçekleştirmen sorumlu değildir. Bütün evrak ve döküman işleri kendilerine aittir.
  • Form doldurmak, kayıt gerçekleştirme ve evrakları alakalı oldukları birimlere göndermek
  • Gerekli malzemeleri temin etmek
  • Hastanede yatmakta olan hasta miktarını bildirmek
  • Hasta yakınlarını ve refakatçileri kurallar ile alakalı bilgilendirmek
  • İşi biten dosyaları arşiv birimine göndermek
  • Hasta çıkışlarını yaparak lüzumlu evrakları teslim etmek
  • Hasta kabul birimindeki yazışmaları gerçekleştirme
  • Doğum tutanağı ve ölüm belgelerini hazırlayarak alakalı birimlere göndermek
  • Yatışı verdiği hastanın dosyasını düzenlemek
  • Hasta kabul amacıyla kullanılacak olan malzemeleri gerkeli yazışmalar yolu ile alakalı birimden talep etmek
  • Bölümde tespit edilen demirbaş eşyalar ile alakalı yazışmaları gerçekleştirme
  • Hastanın girişi, çıkışı ile alakalı kayıtlar gerçekleştirme
  • Sosyo-ekonomik açıdan yetersiz olan hastaları alakalı birime göndermek gibi görevleri bulunmaktadır.

Hasta Kabul Sekreterliği Şartları

Kurslar mesleki bilgi elde etmek isteyen, kendilerine iş istihdamı arayan, bu alanda çalışmak isteyen ya da değişik bir sektörde çalışarak bu alana yönelmek isteyenlerin başvurabilmelerine imkan tanımaktadır. Esasında meslek amacıyla iki alanda da bilgi olarak yetkin olmak gerekmektedir. Tıbbi terimle aşina olmak ve kuramsal bilginin yanı sıra sekreterlik mesleğinin gerektirdiği bilgi birikimi ve beceriye de sahip olmak gerekir. Gelişmeleri yakından takip etmek ve kendinizi sıksık olarak güncel tutmanızı gerektiren bir meslek kolu olarak karşımıza çıkmaktadır. Tıbbi dökümanlar ayakta ya da yatarak tedavi yöntemlerinin hepsinde kullanılmaktadır. Hem de tıp pazarında çalışan her bireyin tıbbi terimleri bilmesi gerekmektedir. Bu amaçla kurslar bu bulguların alt yapısının oluşturulmasını sağlamaktadır. Tercih nedeni olması biraz da rastgele bir şarta bağlı kılınmaması nedeniyledir. Belirtmek gerekiyor ki hasta kabul sekreterliği amacıyla rastgele bir mezuniyet hali gerekmiyor. Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında ikamet eden herkes bu kurslara katılabilir, sertifika alabilir ve mesleğe başlayabilir. Gereken eğitim seviyesi en az ilk öğretimdir. Yani okur yazar olmak yeterlidir.